nl-NLfr-FRen-US

ON STAGE DANCE COMPETITION

                   

                   Volgende wedstrijden:

- 27/02/2021 - Kwalificatie - CC Brouckere - Torhout

- 07/03/2021 - Kwalificatie - Lux - Kapellen

- 20/03/2021 - Kwalificatie - CC de abdij - Geraardsbergen

- 18/04/2021 - Kwalificatie - CC het Poorthuis - Peer

- 16/05/2021 - Nationale Finale seizoen 20-21 - CC De Warande - Tervuren

10u30 - 13u30 Urban
14u30 - 18u Jazz/modern/hedendaags
Inkom toeschouwers 6 euro

 

On stage dance competition is een nieuwe danswedstrijd die openstaat voor zowel beginnende als gevorderde dansers. Dansers en dansgroepen kunnen zich vanaf 8 jaar inschrijven voor deze wedstrijd. Na een succesvolle eerste editie organiseren we volgend dansseizoen 2019-2020 verschillende nieuwe wedstrijden op verschillende locaties. Data en locaties zullen binnenkort op onze website en sociale media vrijgegeven worden. De wedstrijden zullen steeds op een podium doorgaan, zodat elke dans mooi tot zijn recht kan komen en supporters de mogelijkheid hebben om de dansen te bekijken vanuit een zaal. De choreografieën zullen beoordeeld worden door een professionele jury. 

We maken een opdeling tussen beginners en gevorderden. Beginners hebben een A/B niveau en gevorderden hebben een B+/C niveau. Dansers schrijven zich in de juiste categorie in. De jury heeft steeds het recht om een groep in een andere categorie te plaatsen indien deze niet in de juiste categorie passen.

Daarnaast wordt er een opdeling gemaakt tussen urban (streetdance, house, breakdance, locking,…) en jazz/modern/hedendaags.

Deelname is voor zowel solo's, duo's, trio’s en teams. Een team kan gevormd worden vanaf 4 personen. Solo’s, duo’s en trio’s worden bij weinig inschrijvingen als één categorie beoordeeld.

Solo's, Duo's en Trio's zijn max. 3 minuten 30 seconden.

Groepen zijn max. 5 minuten.

 

MISSIE

 

 

Ons doel is om danswedstrijden toegankelijk te maken voor alle soorten dansers. We streven ernaar dat elke danser podiumkansen krijgt en op die manier zichzelf als danser verder kan ontwikkelen. We merken dat dans een populaire sport is in België en willen dan ook bijdragen aan het aanbieden van platformen waarbij dansers de kans krijgen hun sport uit te oefenen. Zo maken we binnen onze wedstrijd een onderscheid tussen beginnende en gevorderde dansers. Op die manier kunnen ook beginnende dansers in de prijzen vallen en verlagen we de drempel van recreatieve danser naar wedstrijd danser. Onze wedstrijden zijn voor ons geslaagd wanneer alle dansers zich goed voelen op onze wedstrijd en iedereen goede en constructieve feedback heeft meegekregen.

 

 

 

 

SPONSORS UIT DE DRUIVENSTREEK